注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

A-yan

長得漂亮是优势 活得漂亮才是本事

 
 
 

日志

 
 
关于我

我是9.29天秤女,敢愛,敢恨!抱著知足常樂,順其自然的心!享受自己的生活。活出自己的幸福!大家加油!世事無常! PS,爱旅游,爱生活,爱摄影.....用相机记录下生活的点点滴滴,是件最幸福的事~

网易考拉推荐

幸福其实好简单  

2013-08-27 13:18:01|  分类: 转让 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

好多时候,爱你噶人就系咫尺,但系可以令你牵肠挂肚噶往往会系另一个人。你可以为左距喊、为左距唔开心。对距,你永远都系只要付出,唔求回报。你以为哩D就系爱情,其实哩D只系出自人噶本性咋:得唔到噶野,永远都系最好噶,轻易得到噶,往往唔会去珍惜。
   其实当自己伤痕累累果阵,同时都伤害紧果D深爱住我地噶人。爱,本心就系一样好难捉摸噶野,不过话唔定有日你会突然明白--原来自己都一直比幸福包围。 
    其实,幸福真系好简单。你仔细甘想下,你身边有母甘噶人?
    距好清楚你钟意吃咩零吃,一齐吃饭噶时候会主动甘将D5好吃噶野留低比自己吃。
    当你心情唔好噶时候,距回静静甘陪住你。而且,距从来都唔会追问你发生咩事,距会等你主动话比距听。
    行系条马路度,距一定会比你行系内侧,笑住甘话自己甘大只,就算撞亲都会母事。
    行街果阵距会唔停甘问“哩个你钟唔钟意,果个你钟唔钟意?”
    距会成日问你噶身体状况,好关心你噶睡眠情况,成日觉得你自己唔识照顾自己,有时会话你话到好似距噶女甘长气。
    望住你噶时候,都系用一种好心疼噶眼神。
    每次倾电话噶时候,距都等你挂电话先,每次分开噶时候,距都会系你背后望住你,直到你消失系距噶视线范围内。
    临训前,距都会问你两三次“你要盖好被,唔好踢被”。三更半夜咋炸醒都会好自然甘帮你盖被。
    你无意中讲过距着边件衫好好睇,后来你会发现距一直都着住。
    距成日会讲“你钟意就点都得”。
    每次出街,从来都系距等你,好远就对笑笑口甘望住你。
    成日会吓你一惊甘揽起你。
    你肆无忌惮甘伤害距,就算距几嬲。都唔激你,净系会惩罚自己,就好似母胃口,训唔着。
    如果系你噶身边有甘噶人存在,千其唔好放弃距,千其唔好以为自己一次又一次甘伤害完距,距仲会好似以前甘对你。唔好去追求虚无缥缈噶爱情,唔好去尝试飞蛾扑火,唔要因为细个就玩弄爱情。应该放手噶时候唔好犹豫,唔好比唔值得噶人一次又一次甘伤害自己。系好多噶时候你以为你爱噶系距,其实你爱噶只系爱情咋,珍惜爱你既人。

  评论这张
 
阅读(423)| 评论(2)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017